8.8.2017

Vinkkejä opiskelijoille

Tsao! Opintojen ja opiskeluelämän aloittamiseen liittyy omat hauskuutensa, mutta myös haasteensa. Usein opintojen lisäksi myös ympäristö ja ihmiset ovat uusia, joten alku saattaa tuntua jännittävältä ja olo olla hieman epävarma. Pian arki alkaa rullata ja totut jälleen arkeen.


Kuva poikkeuksellisesti pixabaysta

Tänä vuonna aijon panostaa toiseen lukuvuoteeni ammattikoulussa. Toisin kun amiksen eka luokka, harjoittelua ja ihmettelemistä niin nyt on aika opiskella oikeasti. Sen lisäksi että tulossa on paljon kaikenlaisia kursseja ja tehtäviä joista pitää päästä läpi niin tähän pitäisi sisällyttää vielä aikaavievät treenit, koiranhoito, sekä aikaa parisuhteelle, perheelle kuin ystävillekkin. Eli siis suunnittelen ajankäyttöni etukäteen jos haluan selvitä tästä kunnialla.

Vinkkejä - Ajankäyttö


 • Ota kalenteri käyttöön. Kirjaa ylös tapaamiset, treenit, menot, luennot, tentit ja muut tärkeät asiat.
 • Älä jätä asioita viime tippaan. Asiat kannattaa hoitaa ajallaan tai mielellään etuajassa, jottei ne pääse kasaantumaan.
 • Tapaa perhettäsi ja ystäviäsi, kun sinulla on sellainen olo. Pienikin annos perhettä ja ystäviä saa sinut rentoutumaan ja paremmalle tuulelle!
 • Pidä tavoitteesi kirkkaana mielessäsi ja panosta asioihin, jotka vievät sinua lähemmäs tavoitteitasi.
 • Harrasta liikuntaa. Liikkuminen pitää mielen virkeänä ja kropan terveenä.
 • Panosta nukkumiseen ja unen laatuun, Nukkuessa aivot käsittelevät ja jäsentelevät päivän aikana opittua asiaa. Myös lihakset palautuvat ja kasvavat levossa.

Jos olet parisuhteessa, huolehdi parisuhteestasi. Tehkää päivittäin arkisia asioita, kuten laittakaa ruokaa, liikkukaa, tehkää kotitöitä jne. Kotona on hyvä jättää puhelin syrjään ja keskittyä kumppaniin.


Kuva poikkeuksellisesti pixabaysta

Opiskeluelämän aloitettua muutetaan myös usein pois vanhempien luota. Itse asun kotona opiskeluvuodet mutta kustannan itse opintoni. 

säästövinkkejä - ruoka ja muut kulut

 • Säilytä kuitit ostoksistasi. Näin voit seurata rahan menoasi ja karsia turhia ostoksia.
 • Kilpailuta kaikki. Kuntosalit, sähköyhtiöt, vakuutusyhtiöt, puhelinliittymät etc. Kilpailuttamalla säästät ison summan.
 • Älä mene nälkäisenä kauppaan. Nälkäisenä tulee ostettua enemmän kuin normaalisti.
 • Osta käytettyjä tavaroita. Kirpputorit, tori.fi, huuto.net ja fb-kirpputorit ovat hyviä paikkoja mistä voi hyvin saada saman tavaran kuin kaupassa mutta halvemmalla.
 • Hyödynnä opiskelijakortin edut ja muut opiskelija-alennukset
 • Seuraa alennuksia ja tarjouksia
 • Älä heitä ehjiä tavaroita rokiin. Kierrättäminen kannattaa ja kirpputorit ovat nykyään muotia.

Tässä postauksessa kerroin vain muutamia ensimmäisenä mieleeni tulevia, hyödyllisiä vinkkejä opiskelijoille, mutta kuulisin myös mielellänne teidän vinkkejä myös! 

12 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä! ❤ etenkin toi kalenteri- ja nukkuminen sekä parisuhde/perhe/ystävät juttu on tärkee. Lisäksi, mikö tuli mieleen että ammattikoulussa kannattaa tosiaan muistaa ja ottaa asenne että tätä tulen tekemään työkseni, helpottaa töihin siirryttyessä huomattavasti! Tosi hyvä postaus ❤

  VastaaPoista
 2. Tosi hyviä vinkkejä! ❤ etenkin toi kalenteri- ja nukkuminen sekä parisuhde/perhe/ystävät juttu on tärkee. Lisäksi, mikö tuli mieleen että ammattikoulussa kannattaa tosiaan muistaa ja ottaa asenne että tätä tulen tekemään työkseni, helpottaa töihin siirryttyessä huomattavasti! Tosi hyvä postaus ❤

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja ja vinkkejä ja hyödyllinen postaus! :)

  http://fiiaelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Hyödyllisiä vinkkejä! Liikuntaa mun pitäisi ehdottomasti lisätä jotta pysyisin pirteämpänä ja jaksaisin paremmin, ja myös oppia olemaan jättämättä asioita ihan viimeiseen iltaan...:D

  VastaaPoista
 5. Mahtavia vinkkejä oot koonnut tähän postaukseen!<3

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Hyviä vinekkjä! Mutta helpommin sanottu kuin tehty :D

  VastaaPoista
 7. Hyviä vinkkejä! Itellä tuli myös mieleen, että opiskelijakortilla saa usein paljon alennuksia ja Pivosta löytää myös paljon kaikkia tarjouksia. :)

  VastaaPoista


Kiitos paljon kommentistasi ♥
Rakentavaa palautetta otan vastaan!

Kamerat jolla kuvaan: canon eos 1100D & Honor 10 & Olympus pen lite E-PL7
Objektiivit Canon EFS 18-55mm JA Canon EF 50mm f/1.8 II & 14-42-mm-ez

instagram: jasujau