1.3.2018

SOLARIUM - uhka vai mahdollisuus?

Solariumista on kahta eri mielipidettä, jotkut ovat vastaan ja toiset taas eivät. Kyllä, joka paikassa lukee miten vaarallista se voikaan olla ja onkin, mutta jos on tehnyt päätöksen että käy solariumissa niin itse en ainakaan jaksa kuunnella jatkuvaa valitusta siitä kuinka saan melanooman ja kaikki syövät mitä vaan maa päällään kantaa!Itse pidän ruskettuneesta ihosta.Suomessa en rusketu kunnolla jos koskaan, enkä täällä oikeastaan jaksa edes auringossa makoilla.
Sitten päähäni tuli ajatus että jos kävisin kokeilemassa solariumia. Paikaksi valitsin kodin vieressä olevan uimahallin yhteydessä olevan solariumin. Yksi kerta maksaa 5,50€ joten ajattelin olla suoraan 20 min (tiedän kyllä että ensimmäisellä kerralla suositus on 5min mutta miksi maksaisin viidestä minuutista 5,50€? )
Se meni hyvin, tuli hieman väriä kehoon, ei ongelmia. Varasin seuraavan ajan kahden päivän päähän.

Kun seuraava käynti meni, tuli jo selvät rajat, päätin että nyt tulee taukoa solkusta ihan jo sen takia että alkaa kuuden viikon työharjoittelu ja sen jälkeen otan tatuoinnin. Olen kaikin puolin tyytyväinen että sain vähän väriä ja kokemus oli positiivinen!

PÄIVITYS 2019

Viime kesän pari solaurium käyntiä sai hyvin sen alkurusketuksen minkä pystyi sitten hyödyntämään lomareissulla että ruskettui vähän "nopeammin" kun oli jo alkua! 
Eikä ollut mitään ongelmia 😉

Mitä ajatuksia solarium teissä muissa herättää?

11 kommenttia:

 1. Olen ollut aina solariumia vastaan mutta kiva kuulla tällainenkin kokemus, ja ihan kiva että pidät nyt pitkän tauon. Muistetaan myös että jokainen vastaa omasta kehostaan ja tekee sille mitä haluaa♥ Ihanaa että kirjoitit tästä aiheesta!

  VastaaPoista
 2. Solarium on jokaisen oma valinta, mutta itse aion pysyä siitä kaukana. Aiheesta on tehty useita tutkimuksia ja tieteellisesti todistettu, että solarium lisää melanooman riskiä. Melanooma on todella inhottava syöpä, sillä sitä ei aina heti huomaa ja se metastasoituu (leviää muihin elimiin) todella nopeasti; melanooma tykkää levitä juurikin aivoihin, mutta myös muut elimet aina maksasta luihin kelpaavat. Siksi olisikin ihan super tärkeää juurikin välttää UV-säteilyä, käyttää aurinkorasvaa ja tutkia luomiaan säännöllisesti. Mutta kuten jo sanottu, solarium, tupakointi sun muut terveydelle haitalliseksi todistetut aktiviteetit ovat jokaisen oma valinta, ja jokainen ottaa tietoisen riskin niitä tehdessään.

  VastaaPoista
 3. Itse olen solariumia kokeillut kerran, mutta mielestäni se ei ole ihosyöpäriskin arvoista eikä myöskään ennenaikaisen ikääntymisen :) Mutta kun olet valintasi tehnyt niin se on ok, koska kaikilla on oma mielipide.

  VastaaPoista
 4. Sitten taas jos kärsii voimakkaasta "aurinkoihottumasta" muutama minuutti solariumia kerrallaan voi helpottaa oireita. Ajattelin kokeilla kunhan löydän pätevän paikan :)

  VastaaPoista
 5. Kelasin kans ennen kesää alkaa ottaa aurinkokapseleit ja ku oon syöny niitä kaks viikkoo ni skt psri kertaa solkus ni saa kivan rusketuksen!

  VastaaPoista
 6. Musta valtion tulisi irtisanoutua solariumia käyttävien ihosyöpähoitojen maksusta. Jos se rusketus on niin tärkeää, voi varmasti maksaa ne syöpähoidotkin ihan itse..

  VastaaPoista


Kiitos paljon kommentistasi ♥
Rakentavaa palautetta otan vastaan!

Kamerat jolla kuvaan: canon eos 1100D & Honor 10 & Olympus pen lite E-PL7
Objektiivit Canon EFS 18-55mm JA Canon EF 50mm f/1.8 II & 14-42-mm-ez

instagram: jasujau